:
avatar
Jan Lööf prisad

Jan Lööfs serier volym tre omslag

Serietecknaren, författaren, illustratören och konstnären Jan Lööf fick i november Rabén & Sjögrens Astrid Lindgren-pris.

Motiveringen lyder:

”Ett författar- och konstnärskap med ett eget detaljrikt universum befolkat av originella karaktärer och där uppfinningsrikedom och äventyr går hand i hand med teknik och funktion. Jan Lööfs magiska värld smälter samman fantasi och realism och utgör en oemotståndlig lockelse för såväl stora som små läsare.”

(Nyhetstipset hämtat från Agneta Hallin på Seriefrämjandets forum.)

 

avatar

About David Haglund

Översättare, Uppsala. Född 1974. Skribent och recensent för Bild & Bubbla sedan 1998. Skribent för webbplatsen sedan 2005, ansvarig sedan 2009. Före detta redaktör för Seriewikin. Före detta ordförande i Seriefrämjandet Stockholm.
This entry was posted in Nyheter, Senaste and tagged , . Bookmark the permalink.

Kommentera