Generic filters
Exact matches only
  • Nyheter

Seriefrämjandet har fått nya verksamhetsledare. Jamil Mani och Fredrik Strömberg tillträdde i juli, med ansvar för att driva SeF:s verksamhet framåt.

Seriefrämjandet växer oavbrutet, något som syns i de välmatade verksamhetsberättelser som sänds ut en gång om året till alla medlemmar. SeF:s verksamhet har aldrig varit så omfattande och föreningen har aldrig tidigare kunnat ta ett så stort ansvar för konstformen tecknade serier.

All denna verksamhet ställer höga krav på SeF och vi har under ett antal år ägnat oss åt att utveckla vår organisation för att kunna möta dessa krav. Vi tar nu nästa steg i denna process i och med att Jamil Mani och Fredrik Strömberg tillträder som verksamhetsledare.

Jamil Mani är serieskapare, illustratör, grafisk designer samt curator för utställningar med bild- och seriekonst. Jamil är bland annat vice ordförande i SeF, redaktör för Bild & Bubbla, ledamot i Kulturrådets arbetsgrupp för bildverk och utbildad vid HDK i Göteborg samt Serieskolan i Malmö.

Fredrik Strömberg är civilekonom, gymnasieadjunkt, journalist, författare, forskare samt curator. Fredrik är bland annat ordförande i SeF, redaktör för Bild & Bubbla, kursansvarig på Serieskolan i Malmö, doktorand på Malmö högskola och redaktör för den akademiska tidskriften Scandinavian Journal of Comic Art.

Seriefrämjandets verksamhetsledare ansvarar för och leder det dagliga arbetet i organisationen. Verksamhetsledaren har även som uppgift att säkerställa att verksamheten fungerar och utvecklas på en professionell nivå.