:
avatar
Tusen Serier och CBK flyttar till ny gemensam lokal

Serieföreningarna Tusen Serier och C’est Bon Kultur (CBK) lämnade i början av året Seriecenter på Mazetti för att skaffa en gemensam lokal i Malmö med det talande namnet Hybriden. Där blir det studio, utställningslokal och butik med serieböcker från de bägge föreningarnas egen utgivning.

C’est Bon Kultur har sedan 2001 publicerat den internationella serietidskriften C’est Bon Anthology samt anordnat utställningar och andra aktiviteter kopplade till serier och bildkonst. Tusen Serier startades 2011 som ett mångfaldsprojekt med egen utgivning inom ramen för Seriefrämjandets verksamhet, men blev under hösten 2015 en fristående förening. Tillsammans har dessa bägge föreningar nu lämnat Seriecenter i Mazettihuset för att istället skaffa gemensamma lokaler på Mitt Möllan på Claesgatan. Portarna för Hybriden slogs upp i början av mars 2016.

I en intervju med Sydsvenskan 2016-03-10 säger Mattias Elftorp, som är aktiv inom båda föreningarna, att Hybriden kommer att rymma utställningar, workshops och en butik. Det finns även färdiga studioplatser, även om ingen hunnit flytta in ännu.

Tillsammans anordnar de bägge föreningarna också den internationella alternativseriefestivalen AltCom 2016 i Malmö i juli (grundad av CBK men under några år ett arrangemang inom ramen för Seriefrämjandet). Det bjuds på seriemässa, en gratis serieantologi och utställningar på temat ”Arbete”.

avatar

About David Haglund

Översättare, Uppsala. Född 1974. Skribent och recensent för Bild & Bubbla sedan 1998. Skribent för webbplatsen sedan 2005, ansvarig sedan 2009. Före detta redaktör för Seriewikin. Före detta ordförande i Seriefrämjandet Stockholm.
This entry was posted in Förstasidan, Nyheter, Senaste and tagged , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

Kommentera