:
avatar
Teslas VD inspirationen bakom filmens Iron Man

När Robert Downey jr förberedde sig inför rollen som Tony Stark/Iron Man i vad som skulle bli starten för Marvels extremt framgångsrika filmuniversum sökte han inspiration från en av verklighetens stora teknik- och affärsgenier: Elon Musk, VD för Tesla.

Regissören Jon Favreau hade ursprungligen ingen aning om hur Tony Stark, uppfinnaren och affärsmannen som blir Iron Man, skulle porträtteras på film. Huvudrollsinnehavaren Robert Downey jr föreslog då att de skulle träffa och prata med Elon Musk, VD för Tesla som blivit en drivande kraft inom tekniska områden såsom alternativ energi och privata rymdfärder. Efteråt lånade man också lånade några av Musks karaktärsdrag till porträttet av filmens Tony Stark. Downey jr krävde också att det skulle finnas en elbil av märket Tesla Roadster i Tony Starks garage i filmen.

Elon Musk fick även en liten roll – som sig själv! – i Iron Man 2. Se klippet här.

Läs mer om Elon Musk här och här.

avatar

About David Haglund

Översättare, Uppsala. Född 1974. Skribent och recensent för Bild & Bubbla sedan 1998. Skribent för webbplatsen sedan 2005, ansvarig sedan 2009. Före detta redaktör för Seriewikin. Före detta ordförande i Seriefrämjandet Stockholm.
This entry was posted in Artiklar, Förstasidan, Senaste and tagged , , , , , , , . Bookmark the permalink.

Kommentera