:
avatar
Ny vikingaserie av Patric Nyström och Per Demervall

I augusti utkommer den nya svenska originalserien Siri och vikingarna på Rabén & Sjögrens förlag, men fram tills dess kan man läsa serien som följetong i pappersversionen av Dagens ETC.

Siri och vikingarna är en helt ny serie som tecknaren Per Demervall hoppas ska bli en svensk Asterix.  Manusförfattaren Patric Nyström beskriver i en intervju med ETC Siri som ”van att få som hon vill och hon är [dessutom] väldigt påhittig”.

Duon Nyström och Demervall fick klartecken till att påbörja produktionen i september 2015 och färdigställde 80 sidor på ett halvår, vilket tidvis var hektiskt. Troligen är detta det hemliga projekt som Patric Nyström hade i åtanke när han pratade barnserier i en intervju från Bokmässan förra året med Bild & Bubblas reporter Malinda Lindmark.

Bild & Bubblas webbredaktör David Haglund (t.h.) värvade Patric Nyström (t.v.) till Seriefrämjandet. Foto: Malinda Lindmark.

Bild & Bubblas webbredaktör David Haglund (t.v.) och Patric Nyström (t.h.) på Bokmässan 2015. Foto: Malinda Lindmark.

avatar

About David Haglund

Översättare, Uppsala. Född 1974. Skribent och recensent för Bild & Bubbla sedan 1998. Skribent för webbplatsen sedan 2005, ansvarig sedan 2009. Före detta redaktör för Seriewikin. Före detta ordförande i Seriefrämjandet Stockholm.
This entry was posted in Förstasidan, Senaste, Sverige and tagged , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

Kommentera