:
avatar
På SVT ikväll: direktsändning av Nordic Cosplay Championship 2016

I Linköping pågår under 28–31 juli spel- och animekonventet NärCon Sommar 2016. Ikväll anordnas nordiska mästerskapen i cosplay som även direktsänds i SVT2, SVT Play och finska YLE kl 22:00. I samband med detta lanserar SVT också nya röstningsappen Duo.

NärCon anordnades för första gången 2002 och har sedan dess blivit ett återkommande arrangemang för spel-, anime- och cosplayfantaster, framför allt i Örebro och Linköping. Numera anordnas två konvent om året, ett på vinter och ett på sommaren.

I samband med NärCon Vinter i februari 2016 anordnades Cosplay-SM. Vinnare blev Nico Svensson (alias NiCosplay) Cosplay-SM, och ikväll försvarar han Sveriges färger tillsammans med tvåan och trean, Beatrice Krüger (alias Amenoo Cosplay) och Linn Eriksson (alias Mayo-chan).

Evenemanget direktsänds alltså i SVT2 ikväll, och tittarna kommer då beredas chansen att rösta på bästa utklädnad med hjälp av SVT:s nya interaktivitetsapp Duo för Android och iOS, som gör premiär i och med detta arrangemang. SVT har även skapat en egen webbsida om cosplay med bilder och videoklipp som du hittar här.

Och för den som inte vågar fråga men ändå vill veta: cosplay är en företeelse där man klär ut sig till figurer från spel, filmer och serier, ofta med koppling till Japan.

 

 

avatar

About David Haglund

Översättare, Uppsala. Född 1974. Skribent och recensent för Bild & Bubbla sedan 1998. Skribent för webbplatsen sedan 2005, ansvarig sedan 2009. Före detta redaktör för Seriewikin. Före detta ordförande i Seriefrämjandet Stockholm.
This entry was posted in Evenemang, Förstasidan, Nyheter, Senaste, Sverige and tagged , , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

Kommentera