:
avatar
Wonder Woman ratas av FN

Efter omfattande protester har FN beslutat att avsätta Wonder Woman som hedersambassadör och symbol för kvinnors rättigheter

Beslutet träder i kraft 16 december 2016 och följer i spåren av en protestlista online som skrivits under av 45 000 personer. Från FN:s sida tonar man ned beslutet och hävdar att det alltid är fråga om en tidsbegränsade perioder när man väljer fiktiva figurer till hedersambassadörer. Bild & Bubbla skrev om installationsceremonin och de tidiga protesterna här.

Wonder Woman hann därmed inte vara hedersambassadör för FN i mer än drygt två månader. Däremot kvarstår planerna på en särskild serietidning med figuren på arabiska, kinesiska, engelska, franska, ryska och spanska som ska distribueras av FN under 2017.

avatar

About David Haglund

Översättare, Uppsala. Född 1974. Skribent och recensent för Bild & Bubbla sedan 1998. Skribent för webbplatsen sedan 2005, ansvarig sedan 2009. Före detta redaktör för Seriewikin. Före detta ordförande i Seriefrämjandet Stockholm.
This entry was posted in Förstasidan, Nyheter, Senaste and tagged , , , , . Bookmark the permalink.

Kommentera