:
avatar
Sista chansen att se Mumin på Junibacken

Mumin : Tove Janssons samlade serier del 5 omslag

Sedan 2015 har Junibacken i Stockholm haft en utställning där man lyft fram Tove Janssons ”Mumin”, men den 5 mars är det slut med det. Så passa på medan tid är!

Junibacken är ett barnkulturhus som funnits sedan 1996. De flesta förknippar huset med Astrid Lindgrens berömda figurer, men själv ville hon inte ha något ”Astrid Lindgren-hus”, utan var mer intresserad av att lyfta fram andra författare och illustratörer. Den långvariga utställningen med Tove Janssons ”Mumin” är just ett sådant exempel.

Sedan 2015 har besökarna kunnat leka i miljöerna från böckerna och se pjäsen Hur gick det sen?. Utställningen pågår till och med 5 mars 2017.

avatar

About David Haglund

Översättare, Uppsala. Född 1974. Skribent och recensent för Bild & Bubbla sedan 1998. Skribent för webbplatsen sedan 2005, ansvarig sedan 2009. Före detta redaktör för Seriewikin. Före detta ordförande i Seriefrämjandet Stockholm.
This entry was posted in Evenemang, Förstasidan, Senaste and tagged , , , , . Bookmark the permalink.

Kommentera