:
avatar
Tre nya serieutställningar på Borås konstmuseum

Den 11 februari öppnades fyra nya utställningar på Borås konstmuseum, varav tre är serierelaterade. Under rubriken ”Vernissage x4″ gick startskottet för utställningar om serier och konst, satirtecknaren EWK och Wilson McCoy.

Konstnärer blir dom som inte kan bli serietecknare! är en utställning om serier och konst som producerats i samarbete med Åbergs Museum. Lasse Åberg själv var på plats under invigningen.

Wilson McCoys Fantomen – En hyllning till en stillikon från seriernas värld är en utställning som tagits fram av Martin Thomas Dahlström och som åtminstone delvis består av det material som tidigare visats på utställningen på Åbergs Museum under hösten 2016.

Fritt ord 250 – det fria ordet genom EWKs ögon ställer ut 12 originalteckningar av satirtecknaren EWK som på olika sätt illustrerar det fria ordet under olika decennier.

Samtliga utställningar visas 11 februari–21 maj 2017. För mer information, se museets webbsida.

 

avatar

About David Haglund

Översättare, Uppsala. Född 1974. Skribent och recensent för Bild & Bubbla sedan 1998. Skribent för webbplatsen sedan 2005, ansvarig sedan 2009. Före detta redaktör för Seriewikin. Före detta ordförande i Seriefrämjandet Stockholm.
This entry was posted in Evenemang, Förstasidan, Nyheter, Senaste and tagged , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

Kommentera