:
avatar
Rapport från Uppsala Comix 2017

Uppsala Comix 2017 gick av stapeln 1–2 april, än en gång på Grand. Bland gästerna fanns Ian Culbard, Corinne Maier och förlaget SelfMadeHero samt svenskar som Sara Bergmark Elfgren, Nina Hemmingsson, Karl Johnsson, Frida Malmgren, Emil Maxén, Fabian Göranson och Berit Viklund.

Som vanligt var arrangemanget i det närmaste slutsålt. Under lördagen bjöds det på invigning med ett scensamtal om översättning med Tintin-översättaren Björn Wahlberg och David Haglund (undertecknad). Björn bjöd på många roliga anekdoter om sitt jobb och berättade att han ofta förställde sig svenska skådespelare i rollerna som de seriefigurer han arbetar med för att få till rätt ton i replikerna.

Under söndagen öppnade marknadsdelen med svenska förlag och serieföreningar. Seriefrämjandet häll som vanligt i en secondhand-försäljning av serier. Dessutom pågick föreläsningar och scensamtal under hela dagen, bland annat en presentation av Fabian Göransons nya album Martilo och Berit Viklunds hyllade debut Kaninhålet. Corinne Maier berättade om sina seriebiografier av revolutionärer och Ian Culbard gick djupare in i sina adaptioner av Lovecraft och Sherlock Holmes.

Corinne Maier med sina böcker. Foto: Kristina Rudbjer.

Corinne Maier med sina böcker. Foto: Kristina Rudbjer.

avatar

About David Haglund

Översättare, Uppsala. Född 1974. Skribent och recensent för Bild & Bubbla sedan 1998. Skribent för webbplatsen sedan 2005, ansvarig sedan 2009. Före detta redaktör för Seriewikin. Före detta ordförande i Seriefrämjandet Stockholm.
This entry was posted in Evenemang, Förstasidan, Nyheter, Senaste. Bookmark the permalink.

Kommentera