:
avatar
Nytt Fantomen-äventyr bygger på gammal tecknarmiss

Det finns en rolig bakgrund till huvudäventyret i det senaste numret av Fantomen. Äventyret ”Mannen med sex fingrar” grundar sig faktiskt i en gammal tecknarmiss. 

Det var Sy Barrys omslagsbild till boken Fantomen – De tusen farornas man som gav upphov till äventyret ”Mannen med sex fingrar” i Fantomen nummer 16/2017, som nu finns ute i tidningsställen. På Facebook berättar redaktör Mikael Sol om hur redaktionen kläckte idén till äventyret:

Jo, det var en gammal bildmiss där man råkat rita sex fingrar på skurkens ena hand, något en läsare påpekade för oss när vi gav ut boken ”De tusen farornas man” här om året.  På redaktionen började vi internt referera till omslaget som ”Det med han Six fingers på”. ”Oh, det här måste vi göra en story om”, tänkte vi och så fick Claes Reimerthi hitta på ett spännande äventyr utifrån den premissen (nu har han rent faktiskt 12 fingrar totalt, men det låter inte lika fränt).

Fantomen nummer 16/2017 finns ute i några dagar till.

avatar

About David Haglund

Översättare, Uppsala. Född 1974. Skribent och recensent för Bild & Bubbla sedan 1998. Skribent för webbplatsen sedan 2005, ansvarig sedan 2009. Före detta redaktör för Seriewikin. Före detta ordförande i Seriefrämjandet Stockholm.
This entry was posted in Förstasidan, Nyheter, Senaste and tagged , , . Bookmark the permalink.

Kommentera