:
avatar
Se Valerian och Alena gratis via bibliotekens nya filmtjänst

Letar du efter den perfekta fredagsfilmen? Om du missade Valerian, Alena eller Turtles när de gick på bio kan du nu passa på att se dem (och mycket annat) via de svenska bibliotekens nya filmtjänst på nätet.

Cineasterna är en streamingtjänst riktad mot landets bibliotek. Filmerna är endast tillgängliga för biblioteken och deras låntagare. Du behöver bara uppge ditt lånekortsnummer och PIN-kod för att logga in och se på film.

Alena, filmatiseringen av Kim W. Anderssons serie med samma namn.

Alena, filmatiseringen av Kim W. Anderssons serie med samma namn.

Cineasterna har i dagsläget cirka 1 000 titlar, och vilka filmer som ska ingå i utbudet bestäms av de anslutna biblioteken. Det kan alltså finnas lokala variationer, men Valerian och Alena verkar ingå i standardutbudet för de flesta biblioteken. De äldre Teenage Mutant Ninja Turtles-filmerna kan också hittas här.

Vill man hellre äga filmerna så finns de så klart att köpa i handeln, även om Alena kan vara krångligare att få tag på här i Sverige i fysiskt format.

avatar

About David Haglund

Översättare, Uppsala. Född 1974. Skribent och recensent för Bild & Bubbla sedan 1998. Skribent för webbplatsen sedan 2005, ansvarig sedan 2009. Före detta redaktör för Seriewikin. Före detta ordförande i Seriefrämjandet Stockholm.
This entry was posted in Förstasidan, Nyheter, Senaste, Sverige and tagged , , , , , . Bookmark the permalink.

Kommentera