:
avatar
Horst Schröder intervjuad i Snedtänkt med Kalle Lind

Legendariske serieförläggaren Horst Schröder har blivit intervjuad i podcasten Snedtänkt med Kalle Lind där han berättar öppenhjärtligt om sina med- och motgångar.

Kalle Linds podcast beskrivs som ”podden som pratar om det inga andra poddar pratar om”, vilket kanske inte är helt sant, men det är ändå få med lika hög publik profil som handlar om svenska kultfigurer, udda poulärkultur och så kallade nördintressen.

Den 15 mars publicerades ett avsnitt där Kalle Lind intervjuar Horst Schröder, den legendariske vuxenserieförläggaren bakom Epix förlag som nyligen fyllde 75. Under nära en och en halv timme pratar Schröder öppenhjärtligt om sitt liv, sin bakgrund och anekdoter om sina med- och motgångar privat och i den svenska seriebranschen. Avsnittet hittar du på Sveriges Radios webbplats, Spotify och andra ställen där poddar finns.

Kalle Lund har genom åren gjort fler avsnitt om serier, bland annat om serietidningsreklam, Lilla Fridolf, Galago, Mad, Jan Lööf och moralpanik i serier.

avatar

About David Haglund

Översättare, Uppsala. Född 1974. Skribent och recensent för Bild & Bubbla sedan 1998. Skribent för webbplatsen sedan 2005, ansvarig sedan 2009. Före detta redaktör för Seriewikin. Före detta ordförande i Seriefrämjandet Stockholm.
This entry was posted in Förstasidan, Nyheter, Senaste. Bookmark the permalink.

Kommentera