:
avatar
Marvel släpper varumärkesanspråk efter protest från energidrycken Monster Energy

Det var förra året som livsmedelsjätten Hansen Natural Company som tillverkar energidrycken Monster Energy motsatte sig Marvel Comics försök att varumärkesskydda titeln på serietidningen Monsters Unleashed. Nu har Marvel gett upp.

Vi har redan tidigare berättat om hur företaget bakom energidrycken Monster Energy motsatt sig Marvel Comics försök att varumärkesskydda titeln Monsters Unleashed med hänvisning till att detta skulle skada deras egna reklamkampanjer som haft vad de anser vara liknande formuleringar.

Enligt Bleeding Cool har Marvel Comics nu dragit till baka sin ansökan om att varumärkesskydd. Detta följer i spåren av ett försök från Marvel att begränsa varumärkesskyddet till endast monstertidningar, ett initiativ som Monster inte heller kunde acceptera. I slutändan tyckte man troligen inte att det var värt en lång och kostsam rättsprocess, särskilt som serietidningen inte ens ges ut i nuläget.

avatar

About David Haglund

Översättare, Uppsala. Född 1974. Skribent och recensent för Bild & Bubbla sedan 1998. Skribent för webbplatsen sedan 2005, ansvarig sedan 2009. Före detta redaktör för Seriewikin. Före detta ordförande i Seriefrämjandet Stockholm.
This entry was posted in Förstasidan, Nyheter, Senaste and tagged , , , , . Bookmark the permalink.

Kommentera