:
bob172 omslag
Sent skall syndaren vakna

bob172s5

Så var vi där igen. Ett dubbelnummer, extremt sent utkommit. Detta har inträffat tidigare, såväl under min tid som redaktör som tidigare under tidningens snart fyrtioåriga existens (varav jag och en av mina nuvarande medredaktörer Jakob Hallin i år faktiskt varit med i tio). Att göra en tidskrift av Bild & Bubblas omfång och med den ambitionsnivå som vi gärna håller blir det lätt svåröverkomligt med jämna mellanrum. Lägg därtill att etableringen av vårt hjärtebarn Seriecenter i Malmö tagit mycket tid och ork och resultatet har blivit en ordentlig försening.

Men nu håller du alltså det senaste, dubbeltjocka numret av Bild & Bubbla i din hand, och jag måste säga att jag är mycket stolt över det. Vi presenterar här så olika saker som min absoluta favorit-mangaka, Junko Mizuno, analyserar klassikern »Little Orphan Annie«, ger en inblick i svenska Åsa Ekströms vistelse på en seriestudio i Japan, diskuterar rasistiska bilder i serien »Spirous äventyr«, presenterar den svenske debutanten Henrik Bromander, undersöker den finske tecknaren Matti Hagelbergs storverk »Kekkonen«, tar reda på vad dansken Peter Madsen har för sig nuförtiden, presenterar norrmannen Tore Knutsen, tittar närmare på den underliga sextiotalsserien »Mickey Mouse Super Agent« och så vidare. Just så brett och allomfattande som Bild & Bubbla skall vara, med tanke på att det är den enda tidskriften om tecknade serier i Sverige.

Och vi nöjer oss naturligtvis inte med det. Vi jobbar just nu hårt på att producera de kommande numren, och se till att de blir minst lika intressanta. Eller vad sägs om intervjuer med serieskapare som Martin Kellerman, Charlie Christensen, Loka Kanarp, Joann Sfar, Trina Robbins och Malin Biller, artiklar om den nya japanska serien »Emma«, Tove och Lars Janssons klassiska »Mumin«, japanska skräckserier, den feministiska sexseriesatsningen Femisex, med mera, med mera. Så se fram emot många nya och spännande möten i Bild & Bubbla framöver!

Puss på er!

Comments are closed.