avatar
Archie vs. Predator

archie vs predator

Acke möter Rovdjuret? Crossovern ingen bad om är faktiskt helt förtjusande.

Archie, eller Acke som han hette när han hade en egen tidning i Sverige, är en figur i en romantisk serie med komiska inslag. Eller en komisk serie med romantiska inslag, beroende på hur man ser det. På senare år är han kanske mest känd från TV-serien Riverdale, namngiven efter den stad där Archie går på highschool och slits mellan sina känslor för Betty och Veronica.

I Archie vs. Predator möter Archie och hans kompisar en utomjordisk jägare som vill ta dem alla som troféer. Den monstruösa jägaren är givetvis Predator, känd från filmerna med samma namn som Dark Horse länge gjort nya serier om och gärna tussar ihop med andra kända seriefigurer. Archie vs. Predator kan tyckas vara en långsökt matchning, men den är faktiskt helt genialisk och skulle göra sig extremt bra som en teen slasher movie.

Det hela är tecknat i klassisk Archie-stil, vilket givetvis innebär att man även gjort Predator lite mer förenklad och gulligare än normalt. Därmed blir effekten desto större när de blodiga inslagen ofrånkomligen kommer. Och jag vet inte vem jag håller mest på …

Rolig och oväntad underhållning för stunden. Helt enkelt förtjusande.

David Haglund

Comments are closed.