Generic filters
Exact matches only

Professor Kalkyl håller på att tillverka sin största uppfinning någonsin: en månraket! Han bjuder in sina vänner Tintin, Milou och kapten Haddock till den första månfärden. Förberedelserna inför resan blir särskilt farofyllda då fienden planerar ondskefulla sabotage …

Tintins äventyr skapades av den belgiske serietecknaren Hergé (pseudonym för Georges Remi), som levde 1907-1983. Allt som allt blev det 23 äventyr som tog Tintin och hans vänner över hela jordklotet och ända till månen. Med anledning av Tintins 75-årsjubileum 2004 utges nu hela serien i kronologisk ordning och i en helt ny översättning av Tintinkännaren Björn Wahlberg, som även gjort den digitala textningen. Utgivningstakten är ett album per månad.

     Först 1968 påbörjade Illustrationsförlaget (senare Carlsen/if) sin albumutgivning av Tintins äventyr som visade sig bli en succé. Under åren som gått har serien sammanlagt sålt i snart 5,3 miljoner exemplar i Sverige. I världen ligger den totala försäljningssiffran någonstans runt 200 miljoner exemplar och serien har utgivits i 70 länder på 60 språk.

Ovanstående information är hämtad från förlagens beskrivning av boken.