Generic filters
Exact matches only

I den här volymen av BAMSE-biblioteket får vi bland annat följa med Bamse, Lille Skutt och Skalman när de reser till Kråkborgens sporthotell. Eller är det kanske spökhotell? Det händer nämligen märkliga saker där. I serien Bamse och klock-tjuvarna försöker Sjörövarna och sorkarna knycka Skalmans mat- och sovklocka. Och det ser faktiskt ut som att de lyckas med det! Som om inte det vore nog så blir Bamse tjuv! Både Grymtlund och Katta Lo säger att de sett honom stjäla. Hur hänger detta ihop?

Men allt handlar givetvis inte om Bamse, Lille Skutt och Skalman. Nä, ungarna är ute på äventyr de med. I den här boken åker de skridskor när Mini-Hopp hamnar på ett isflak. Det driver längre och längre ut till havs. Vem ska rädda honom? Och vad har hänt med Brumma? Hennes hjälm ligger kvar på isen, men själv är hon borta. Svaren får du i serien Med glatt humör och is i magen.

I den här volymens bonussektion får ni dessutom ta del av omslag och serier från 1992 som aldrig tidigare publicerats i Sverige.

Rune Andréasson (1925–1999)

började sin bana som serie­tecknare redan 1944 med serien ”Brum – äventyr bland djuren”. Med åren kom det att bli många fler seriefigurer från hans penna. ”Lille Rikard och hans katt”, ”Nicke Bock”, ”Pellefant” och ”Teddy” för att bara nämna några. 1962 skapade han den figur, som han kom att bli mest känd för, ”Bamse – världens starkaste björn”. Bamse började som tv-film och veckoserie 1966 och snart följde sagoböcker och fler filmer. 1973 fick Bamse en egen serie­tidning. Den kom snabbt att bli S­­veriges mest älskade och ­omtyckta tidning för barn, en tidning som står på de små och svagas sida, som aldrig tvekar att ta ställ­ning i aktuella frågor och som inte väjer för att ­behandla svåra ämnen. Dessa tidningar kan du läsa i BAMSE-biblioteket. Komplett och kronologiskt – precis så som de en gång såg ut.

Ovanstående information är hämtad från förlagens beskrivning av boken.