Generic filters
Exact matches only
  • Nyheter
  • Nyheter

KRUTRÖK

Semic Press har släppt ut en ny serietidning, Krutrök, som bygger på TV-serien med samma namn. Första numret kom den 30 september och ytterligare tre nummer lär utkomma. Rolf Gohs har gjort några av sina bästa omslag för tidningen, men tyvärr har Åhlén & Åkerlunds tekniska avdelning förstört åtminstone det första numret genom en urusel färgseparering.

SERIEFRÄMJANDET VÄXER

Annonskampanjen i X-9 och Britt Tunanders recension av THUD i DN har givit Seriefrämjandet ytterligare 100 medlemmar. Medlemsantalet är nu över 200.

AMERIKANSKA KAPTEN MARVEL LÄGGS NER

Efter ett försök att rycka upp ”Captain Marvel” genom att ge honom en helt ny identitet har Marvel Comics Group beslutat nerlägga tidningen. Man kan väl dock förmoda att kaptenen kommer att dyka upp i andra tidningar på beprövat Marvel-sätt.

RIP KIRBY I NY SERIETIDNING

I mitten av september kom Williams Förlag med sitt svar på Semic Press ”X-9”, nämligen ”Toppserien”, ett magasin som innehåller Rip Kirby som huvudserie och som dessutom har två ointressanta utfyllnadsserier och blandade featuresidor. Det är meningen att tidningen ska utkomma var 14:e dag. Semic Press har länge ansett Rip Kirby vara alltför exklusiv för att satsa på kommersiellt. Nu har alltså Williams tagit chansen och THUD hoppas att tidningen kommer att fortleva.

SMACK

Semic Press och Åhlén & Åkerlund funderar fortfarande på om de ska utge Svenska Serieakademins tidning SMACK.

Ursprungligen publicerad i Bild & Bubbla nr 5 (3/1969). Texten återges med skribentens tillåtelse.