Generic filters
Exact matches only

Fakta

Franka nr 3: Spökskeppets hemlighet Franka nr 3: Spökskeppets hemlighet
Av: Författare: Henk Kuijpers
Tecknare: Henk Kuijpers
Översättare: Elisabet Frisk
Textare: Jan-Erik Höglund
Omfång: 52 sidor i färg
Format: Seriealbum
Utgivare: Carlsen/if
Utgivningsår: 1981
Språk: Svenska
Utgivningsland: Sverige
ISBN: 91-510-2650-3

Franka nr 3: Spökskeppets hemlighet

Böcker

Här kommer ännu ett avsnitt av den humoristiska äventyrsserien som har unga och välsvarvade Franka i huvudrollen. Tillsammans med några vänner från Groterdam återvänder hon till Oceanaqua. Det är miljöer och figurer som också förekommer i det första Franka-albumet, ”Brottsmuseet”.

Gruppens resa till Oceanaqua är en kombinerad semester- och jubileumsresa, men snart dyker äventyret upp. En mystisk avlyssnare och ett stort spökskepp är några av ingredienserna.

Det finns många dramatiska inslag. Spänningen kombineras ofta med komiska poänger. I det här albumet blir inte alla frågetecknen besvarade. Bland annat kan man i nästa album – ”Skeppsvraket” – se fram emot en uppgörelse mellan Franka och den hänsynslösa änkan Lina Marcopolis.

Bilderna är tydliga och detaljrika. Den rikliga texten är trots relativt små versaler inte speciellt svårläst. Den här serien vänder sig främst till unga läsare, och för många av dessa borde Kuijpers Franka-berättelser bli en trevlig bekantskap.

Ursprungligen publicerad i Bild & Bubbla nr 52 (2/1981). Texten återges med skribentens tillåtelse.