Generic filters
Exact matches only
  • Artiklar
  • Artiklar

Dupuis Audiovisuel heter en ny gren av Editions Dupuis som specialiserat sig på animerade filmer. Till de tecknade TV-serier man producerat kan räknas en ny, barninriktad version av ”Blixt Gordon” från 1996 (de 26 avsnitten sänds nu på Children’s Channel) och Luden de Gieters ”Les aventures de Papyrus” från 1998. Och så ”Spirou” så klart. Och ”Spip”.

Michel Gauthier var den som stod bakom den tecknade TV-serien ”Spirou” från 1992. Han både regisserade och övervakade resten av arbetet. Totalt blev det 52 avsnitt på vardera 26 minuter, och manusen baserades på albumhistorier av Torne och Janry.

För de franska rösterna stod Thor Bishopric (Spirou) och Teddy Lee Dillon (Nicke). Serien har också dubbats till svenska, och har under 1998 visats i TV 3:s morgonblock för barn.

Gauthier har dessutom gjort 120 avsnitt av ”Spip”, om och med den egensinninge lille ekorren. Varje putslustigt avsnitt är cirka åtta sekunder långt och är avsett som pausprogram. På Dupuis Audiovisuels officiella hemsida kan beskådas åtta avsnitt i Quicktime-format.

Ursprungligen publicerad i Bild & Bubbla nr 144 (1/1999). Texten återges med skribentens tillåtelse.