Generic filters
Exact matches only
  • Nyheter
Omslaget till Batman nr 212 (juni 1969), tecknat av Irv Novick.
  • Nyheter

Omslaget till Batman nr 212 (juni 1969), tecknat av Irv Novick.

Irv Novick gick ur tiden 15 oktober, 88 år gammal. Han var aktiv som serietecknare i över 50 år tills hans syn blev för dålig i slutet på nittiotalet. Karriären inleddes 1939 hos MLJ (numera Archie Comics) med olika superhjälteserier, bland annat ”The Shield”. Huvuddelen av Novicks gärning hittar vi dock hos DC Comics, där Novick länge åtnjöt en särställning bland frilansarna och hölls ständigt sysselsatt. Hos DC jobbade han på Robert Kanighers olika krigs- och romantikserier samt ”Batman”, ”Lois Lane” och ”The Flash”.

I Sverige torde Novicks teckningsstil vara bekant för många läsare av Läderlappen under 70- och 80-talen. Irv Novick besökte gärna amerikanska seriemässor, den sista så sent som 2002 – trots att han året innan ramlat så illa att han blev rullstolsbunden.

Ursprungligen publicerad i Bild & Bubbla nr 166 (3–4/2004). Texten återges med skribentens tillåtelse.