Generic filters
Exact matches only

Fakta

Rocky volym 6 Rocky volym 6
Av: Författare: Martin Kellerman
Tecknare: Martin Kellerman
Omfång: 96 sidor i svartvitt
Format: 22 x 23,5 cm, mjuka pärmar
Utgivare: Kartago Förlag
Utgivningsår: 2004
Språk: Svenska
Utgivningsland: Sverige
ISBN: 9789189632219
Betyg:

Rocky volym 6

Böcker

Det är mycket »Rocky« nu. Album, pocketar och samlingar av olika slag dimper ner mest hela tiden, största morgontidningen DN har börjat publicera serien och det egna magasinet står och glänser i landets alla tidskriftshyllor.

»Rocky« är värd all sin framgång. En ovetenskaplig liten jämförelse mellan de senaste decenniernas absolut största svenska serieschlagers utfaller till skapare Kellermans fördel. »Socker-Conny« var alltför intellektuell, »Arne Anka« aldrig lika genuint rolig och »Elvis« känns ibland lite väl braksvennig. Rocky däremot balanserar infernaliskt skickligt på gränsen mellan bred pubertal drängmentalitet och kreddig kotterikänsla. Och som jag sagt i en tidigare recension, det här är en dagspresserie som bara blir bättre av att man trycker den i sig sjokvis. Överdosering rekommenderas!

Om jag prompt måste hitta något att gnälla över får det bli omslagen, vars utformning jag tyckte var läckrare på de första samlingarna. Sen blir man som komplettistisk serienörd förstås vådligt sned på att vissa strippar uteslutits och att inte alla avsnitt publiceras i strikt kronologisk ordning!

Ursprungligen publicerad i Bild & Bubbla nr 166 (3–4/2004). Texten återges med skribentens tillåtelse.