Generic filters
Exact matches only
  • Nyheter

Speakeasy Comics är ett nystartat amerikanskt serieförlag vars kommande utbud beskrivs som brett av grundaren Adam Fortier. På meritlistan har han arbete i seriebutik, ett eget multimedieföretag och redaktionsarbete hos förlagen Dreamwave, Devil’s Due, Udon och IDW Publishing. Det var för övrigt Fortier som en gång rodde hem den lukrativa Tranformers-licensen till Dreamwave. Speakeasy började som en kanal för Fortiers egna serier, men ska även erbjuda nya serieskapare flexibla distributionsmöjligheter i en mängd olika format. Samarbetsformerna anpassas efter serieskaparen: från skaparägt eller delägt. »Jag vill prata med alla som har en idé, embryot till en idé eller en helt färdig serie. Alla«, säger Fortier. Förlagets första titlar Atomika och Yoshitaka Amano’s Hero beräknas utkomma första kvartalet 2005. Läs mer på hemsidan, www.speakeasy.com.

Ursprungligen publicerad i Bild & Bubbla nr 166 (3–4/2004). Texten återges med skribentens tillåtelse.