Generic filters
Exact matches only
  • Nyheter
  • Nyheter
Gratistidningen Metro, som under sin drygt tioåriga historia lanserat originalserier som Monica Hellströms “Ärligt talat”, Martin Kellermans “Rocky” och Tony Cronstams “Elvis”, har under hösten en tävling för att få fram nya serietalanger. Vinnaren får 50 000 kronor. Sista inlämningsdag är 1 januari.

Utvalda bidrag publiceras som gästserier i Metro, och har dessutom möjlighet att vinna 10 000 kronor i en separat tävling. Tävlingen arrangeras i samarbete med Håkon Strand från Strand comics i Oslo, agent för sådana nordiska succéserier som ovannämnda “Rocky”, “Nemi” och “Pondus”. I skrivande stund (11 december) har strippserier publicerats av Peter Jönsson, Martin Eriksson, Nina Valinger, Lena Asklund, Nickan Jonasson, Darius Katz och Marcus Ivarsson. Generellt kan sägas att de publicerade bidragen hållit god klass.