Generic filters
Exact matches only
  • Nyheter

Seriesyndikatet King Features Syndicates chefredaktör Jay Kennedy dog den 15 mars i en drunkningsolycka under sin semester i Costa Rica vid en ålder av blott 50 år.

För Jay Kennedy var serier inte bara en födkrok, det var en passion. Han var utbildad socionom men hade även en konstnärlig utbildning i bagaget; han såg serierna som en sorts lättillgänglig och folklig kulturyttring. Under åren har han skrivit ett flertal artiklar om seriehistoria och serieskapare samt gett ut boken ”The Underground Comix Guide” (1982). En reviderad version av boken var vid Kennedys död under arbete.

Mellan 1983 och 1988 var Kennedy serieredaktör och konsult för amerikanska tidningar som Esquire och People innan han började hos King Features som redaktör. 1997 blev han chefredaktör för hela syndikatet, en post som han behöll i tio år fram till sitt frånfälle.