Generic filters
Exact matches only
  • Nyheter
  • Nyheter
Den animerade filmversionen av Marjane Satrapis prisbelönta serieroman "Persepolis", om hennes uppväxt i revolutionens Iran, har fått en god start inför den franska premiären senare i juni: i filmfestivalen i Cannes tilldelades den juryns pris (delat med Carlos Reygadas "Stellet Licht/Silent night").

Satrapi har själv regisserat filmen. En trailer kan ses här. Serieromanen fick Seriefrämjandets Urhundenplakett för bästa översatta seriealbum 2005. Irans regering har officiellt protesterat mot filmens skildring av landet.

Serieromanen ”Rabbinens katt” av Joann Sfar, sverigeaktuell genom en översättning utgiven av Egmont, kommer att bli tecknad film, meddelar Komika Magasin. Det är bolaget Autochenille Production, som ägs av Sfar tillsammans med Clément Oubrerie och Antoine Delesvaux, som producerar filmen. Sfar skall ha huvudansvaret för teckningarna.