Generic filters
Exact matches only
  • Nyheter
  • Nyheter

Öst möter Väst! – Skapa en ny svensk serie, och vinn 20 000!

För fjärde gången utlyses ”Seriefrämjandets Stora Serietecknartävling”. Tävlingen går traditionsenligt ut på att skapa en ny serie för barn och/eller ungdomar – denna gång med temat att bidragen på något sätt skall spegla mötet mellan öst och väst. Detta kan innebära att man tar avstamp i en speciell stil (till exempel den så kallade mangastilen), i ett sätt att lägga upp sidor (till exempel den friare sidlayouten i asiatiska serier) med
mera. Vad det innebär är upp till dig som skapar serien.

Serien skall utgöra en avslutad berättelse, vara på maximalt 15 sidor och får inte ha varit publicerad. Bidraget skall sändas in senast den 10 oktober till följande adress: Seriefrämjandet, Friisgatan 15, 214 21 Malmö. Skicka kopior och inte original då vi inte returnerar insänt material. Själva serien skall inte vara signerad, eftersom alla bidrag kommer att bedömas anonymt. Lägg därför med ett följebrev med all kontaktinformation. Juryn kommer att bestå av redaktörer, översättare och andra som arbetar professionellt med serier. Förstapristagaren får 20 000 kronor vid en ceremoni under invigningen av festivalen ”I seriernas värld i Malmö” i början av november 2007. Seriefrämjandet förbehåller sig rätten att publicera ett urval av alla insända bidrag i en gratisbilaga till tidskriften Bild & Bubbla.

För mer information om tävlingen kontakta info@serieframjandet.se