Generic filters
Exact matches only
  • Nyheter
Omslaget till Bat Lash nr 1 (februari 2008). Bild: Walter Simonson. Copyright DC Comics, hämtad från Grand Comics Database.
  • Nyheter

Under den gångna helgens Baltimore Comic-Con aviserade DC Comics att Sergio Aragonés återvänt till deras stall.

Den nu 70-årige Aragonés är idag främst känd för sin vansinneshumor i tidningen MAD (bland annat de så kallade ”marginalmullarna”) och den likaledes vansinniga barbarserien ”Groo”. Mindre känt är att han på 1960-talet också författade diverse äventyrsserier för DC. Bland annat var han med om att skapa den jovialiske och halvkriminelle västernhjälten Bat Lash för tidningen Showcase 1968. ”Bat Lash” är en av de serier som Aragonés nu kommer att skriva för DC. En femnummers miniserie kommer ut inom kort, tecknad av veteranen John Severin. Västernserier har inte varit i ropet på länge, men DC:s senaste västerntidning med ”Jonah Hex” av Justin Gray och Jimmy Palmiotti har sålt förhållandevis väl. Bat Lash själv syntes senast förra året i ett gästspel i just Jonah Hex.

Den andra seriehjälten som kommer att hamna under Aragonés författarskap är den maskerade brottsbekämparen Spirit, skapad 1940 av legendaren Will Eisner. Tidigare i år lanserade DC Comics en ny tidning med Spirit, skriven och tecknad av Darwyn Cooke, vilken har rönt lovord från flertalet kritiker. Cooke aviserade nyligen sitt avhopp och det är alltså Aragonés som kommer in och ersätter honom. Aragonés berättade i en paneldiskussion i Baltimore att han har varit ett stort fan av Eisners skapelse ända sedan han var barn.

Vem som ska teckna de nya ”Spirit”-avsnitten har ännu inte meddelats.