Generic filters
Exact matches only
  • Nyheter
Filmaffischen till Stardust
  • Nyheter

Fantasyförfattaren Neil Gaiman kommer att gästa Fantastisk Filmfestival i Lund den 13 och 14 september. Anledningen är att filmen ”Stardust”, baserad på boken med samma namn, har svensk premiär på festivalen.

Gaiman är idag kanske främst känd som en av världens största fantasyförfattare och upphovsman till böcker som ”Good Omens”, ”American Gods” och ”Coraline”, men slog en gång igenom som författare till tecknade serier som ”Violent Cases”, ”Mr. Punch”, ”Books of Magic” och framför allt ”Sandman”. Även ”Stardust” började 1997 som något av en hybrid mellan serie och bildsatt roman, utgiven som följetong i tidningsform av DC Comics med teckningar och målningar av Charles Vess. 1998 kom den ut som illustrerad bok, och först 1999 i ”konventionell” romanform utan illustrationer.

Filmen ”Stardust” är regisserad av Matthew Vauhgn. I rollerna syns bland andra Michelle Pfeiffer och Robert De Niro. Gaiman kommer att inleda premiärvisningen den 13 september. Dagen därpå blir det boksignering i Stadshallen. Under sitt besök kommer han också att motta Jätten Finn-priset, som delas ut till ”en person som har vidgat fantasins gränser”.

Senast Neil Gaiman officiellt gästade Sverige var i september 2003 då han framträdde på Kulturhuset, Science fiction-bokhandeln och Akademibokhandeln i Stockholm.

Se även Fantastisk Filmfestivals officiella webbplats.