Generic filters
Exact matches only
  • Nyheter

Galago INT blir namnet på den nya engelskspråkiga versionen av den svenska serieantologin Galago.

I somras kunde vi rapportera att Galago kommit ut i en italienskspråkig utgåva specialproducerad för seriefestivalen CRACK! i Rom. Nu tar man alltså ytterligare ett steg för att belägra den engelskspråkiga marknaden.

Galago INT kommer att se ut som en reguljär 200-sidig Galago, med den skillnaden att den enbart kommer att innehålla serier, inga noveller eller intervjuer. Lejonparten av innehållet kommer att vara nyproducerat, och allt är givetvis översatt till engelska.

Huruvida Galago INT blir en engångsföreteelse eller får en fortsättning beror enligt redaktören Johannes Klenell helt enkelt på om man lyckas få projektet att gå runt. Går det ihop utlovar man en årlig tradition.

Distributionen är fortfarande inte helt klar, men samtal har förts med flera amerikanska serieförlag. Top Shelf Productions, ett förlag som bland annat har Craig Thompson, James Kochalka och Alan Moore i sitt stall, har uppgetts vara intresserade.

Galago INT nr 1 planeras vara färdig och tryckt i februari. Följ rapporteringen i Galagobloggen.