Generic filters
Exact matches only
  • Nyheter
Li Österberg har utsetts till en av årets sex kulturstipendiater i Sandvikens kommun. Stipendiet består av 5 000 kronor samt inbjudan till en sammankomst med middag, underhållning och utdelning i Högbo gamla herrgård i mitten av november.

Stipendiet motiveras bland annat med orden: ”Lis serier är skickligt uppbyggda med stor känsla för seriemediet och dramaturgi/berättande. Hon har också en stor kunskap om historia och gamla religioner som kom till uttryck i hennes tidiga serier från tiden på Serietecknarskolan i Hofors. Tillsammans med Patrik Rochling har hon skapat ’Johannasviten’ med hittills tre utgivna seriealbum. Serierna har rönt stor uppskattning runt om i landet. En konstnär i modern anda.”

Österberg är uppvuxen i Sandviken, men bor numera i Borås, där hon utbildar sig till bibliotekarie. I februari 2008 kommer henne första soloalbum, ”Det är inte så här det ska vara” på Komika förlag.

Mer om stipendiet går att läsa på Sandvikens kommuns webbplats.