Generic filters
Exact matches only
  • Nyheter

Årets upplaga av Serietekets festival Small Press Expo i Kulturhuset går av stapeln 25–27 april. Festivalen är den tionde sedan starten och ett digert jubileumsprogram håller i skrivande stund på att ta form. Ett av årets främsta teman är ”öst möter väst”, vilket återspeglas i valet av hedersgäst; japan-amerikanen Stan Sakai, skapare av bl.a. ”Usagi Yojimbo”. På temat öst kommer även Kaori Kuniyasu och Jacqueline Berndt att närvara, och det kommer att visas filmer av bl.a. Akashi Okazaki, Kaori Kuniyasu och Michael Arias.

Inbjuden av Galago kommer Chris Staros, förläggare på det amerikanska förlaget Top Shelf, vilka är Galagos distributionspartner för den nya engelskspråkiga antologin Galago INT.

Bland övriga (än så länge preliminära) gäster kan nämnas Edmond Baudoin (Fra), Nina Hemmingsson, Thomas Olsson, Marcus Nyblom, Loka Kanarp, Kim W. Andersson, Naomi Nowak, Knut Larsson, Niklas Asker, Kaisa Leka (Fin), Marko Turunen (Fin), Liv Strömquist, Joanna Rubin-Dranger, Simon Gärdenfors, Patrik Norrman, Ulli Lust (Ger), Kristian Huitula (Fin) och Amanda Vähämäki (Fin).

Detta och mer kan du ta del av på Serietekets webbplats.