Generic filters
Exact matches only
  • Nyheter
Dödsfallen duggade tätt i serievärlden i februari. Inte endast Steve Gerber gick bort den 10 februari (se separat artikel). Två andra kreatörer lämnade oss i samma veva. Den ene en legendar, den andre en relativ nykomling. Båda saknade av många.

Gus Arriola, skaparen av ”Gordo”, gick bort i sviter från Parkinsons sjukdom. Den långlivade serien ”Gordo” (1941–1985) handlade om mexikanen Gordo och hans dagliga liv i hemlandet. Det var en av de första syndikerade amerikanska dagsstripparna att hylla den latinamerikanska kulturen. Arriola, som själv hade mexikanskt påbrå, dog i sitt hem den 2 februari, 90 år gammal.

Stéphane Peru avled den 11 februari i en trolig hjärtattack, endast 26 år gammal. Fransmannen Stéphane var kanske mest känd för sitt samarbete med brodern Olivier Peru, vilka tillsammans utgjorde tecknarkollektivet Peru. ”Shaman” är en av Perus mer kända serier. Stéphane Peru har även arbetat som färgläggare på flera titlar från amerikanska Marvel och DC Comics. Bland de amerikanska titlar Peru färglagt kan nämnas Ultimate X-Men, Annihilation, och 52.