Generic filters
Exact matches only
  • Nyheter

Bokhandeln Hallongrottan i Stockholm anordnar Love & Rockets Convention i sin butik den 26 oktober från kl. 18.00. Föreläsning, panelsamtal. frågesport, maskerad och mingel kring bröderna Hernandez’ skapelser utlovas.

”Love & Rockets” är en extremt vältecknad och långdragen seriesåpa som startade 1982 och nu är på väg mot sitt slut. Bröderna Jaime och Gilbert Hernandez gör tidningen tillsammans utifrån varsin ramhandling. Jaimes serier handlar mest om Maggie (bisexuell) och Hopie (lesbisk) och deras oändliga kärlekssaga med inslag av wrestling, punkrock, magi, miljonärer, gängkrig, revolutioner och mekanik.

Gilberts serier handlar mest om den telefonlösa byn Palomar någonstans i sydamerika och deras innevånare. Vi möter baderskan och biografmachinisten Luba, cheriffen Chelo, karriäristen Pipo och längre fram även deras släktingar som flyttat till USA. Både Jaime och Gilberts serier präglas av ett starkt fokus på kvinnor och relationerna dem emellan, ofta med lesbiska inslag.

LOVE & ROCKETS CONVENTION STOCKHOLM
Kl 18.00 Föreläsning om ”Love & Rockets” av Bitte Andersson (Hallongrottan).
Kl 18.30 Panelsamtal Berit Viklund (Dotterbolaget, Serieteket), Sonja Schwarzenberger (Bang), Bitte Andersson.
Kl 19.00 Frågesport med fina priser, t.ex. nya boken ”New Stories”.
Kl 19.30 Nördsamvaro, L&R-maskerad, Vato’s Gold, X-Ray Spex, The Slits och annan L&R-relaterad musik, rabatterad Hernandezshopping i Hallongrottan.

Inträde: Gratis!
Klädsel: wrestler, 80-talspunkare, vato, superhjälte, miljonär, Palomarbo etc.
Tid: Söndag 26:e oktober kl 18.00
Plats: Hallongrottan böcker & kuriosa, T: Hornstull