Generic filters
Exact matches only
  • Nyheter
  • Nyheter
Seriefrämjandet startades redan 1968 och har alltsedan dess verkat för att höja den tecknade seriens status och sprida kunskap om seriemediets unika särart. Allt sedan starten har Seriefrämjandet utgivit tidskriften Bild & Bubbla (eller Thud som den hette från början); numera en av världens äldsta facktidskrifter om serier! Under föreningens 40 år har många entusiastiska och kunniga personer deltagit i detta arbete. Var med och träffa en del av dessa!

Seriefrämjandet grundades närmare bestämt den 7 december 1968, vilket vi firar söndagen den 7 december 2008 på Serieteket (Kulturhuset) i Stockholm.

Program
15.00: Årsmöte
Extra årsmöte för Seriefrämjandet Stockholm. (Denna punkt berör medlemmar boende i Stockholmsområdet.)
15.30: Föredrag och paneldebatt
Seriefrämjandets arkivarie Thomas Storn, ansvarig för svenskt Seriearkiv, berättar om sextiotalets seriesverige och samtalar med Janne Lundström, en av föreningens grundare, och Magnus Knutsson, medlem sedan 1968 och ordförande 1976–1985, om föreningens spännande och händelserika historia i ett seriesverige som har förändrats genom åren. Lundström och Knutsson har lång och bred erfarenhet av seriemediet, Lundström som författare till den egna serien ”Johan Vilde” och ”Fantomen”, Knutsson som manusförfattare bland annat till serien ”Ratte”. Ett kunnigt, intressant och variationsrikt samtal utlovas!
17.00: Buffé
Vi umgås under en mingelstund med lätt buffé, och samtalar om Seriefrämjandets historia och framtid.

Anmälan:
Anmälan senast onsdagen den 3 december till info@serieframjandet.se
eller till Agneta Hallin 046-14 69 91 (eftermiddag och/eller kvällstid).