Generic filters
Exact matches only

Fakta

Shaman King nr 8: Vägen till Taos fäste Shaman King nr 8: Vägen till Taos fäste
Av: Författare: Hiroyuki Takei
Tecknare: Hiroyuki Takei
Översättare: Magnus Johansson
Formgivare: Caroline Picher
Omfång: 192 sidor i svartvitt
Format: 11,5 x 17,5 cm, mjuka pärmar, pocket
Utgivare: Bonnier Carlsen
Utgivningsår: 2008
Språk: Svenska
Utgivningsland: Sverige
ISBN: 9789163857560
Betyg:
Shaman King 9 Shaman King 9
Av: Författare: Hiroyuki Takei
Tecknare: Hiroyuki Takei
Översättare: Magnus Johansson
Formgivare: Caroline Picher
Omfång: 192 sidor
Format: 11,5 x 17,5 cm, mjuka pärmar, pocket
Utgivare: Bonnier Carlsen
Utgivningsår: 2008
Språk: Svenska
Utgivningsland: Sverige
ISBN: 9789163857584
Betyg:

Shaman King nr 8–9

Böcker

”Shaman King” är en populär manga som skördat stora framgångar i Japan, USA men även i Sverige. Från att ha gått i den nu nedlagda tidningen Manga Mania utkommer den numera i pocketform.

”Shaman King”handlar om utbytesstudenten Yoh Asakura som inte är som andra skolelever. Han är en shaman. Som följeslagare har han den sedan 600 år döde samurajen Amidamaru. Yohs mål är egentligen att bara ta det lugnt, men han vill även bli Shaman King; kung över shamanerna.

I dessa två delar av shonen-mangan är shamanfighten i full gång. Yoh slåss mot Tao Ren och hans kinesiska krigsherre Bason. Bägge behöver vinsten för att kunna kvalificera sig till andra omgången av shamanprövningen.

Det är lätt att förstå varför ”Shaman King” tagit världen med storm. Det är ett fantasifyllt underhållande äventyr vi läsare bjuds på. Att teckningarna dessutom är välgjorda ökar bokens sympatiska intryck. Dessvärre börjar berättelsen gå på tomgång. Så fort duellslagsmålen drar igång går handlingen i stå. Detta beroende på att duellerna blir för långa och därmed tråkiga. Utgången känns tämligen viss vilket bidrar till att det blir tråkigt och utdraget. Men så fort actionscenerna är över blir det mer underhållande. Likt många mangaserier är ”Shaman King” mest intressant då relationerna mellan karaktärerna fördjupas. Vissa oväntade vänskapsrelationer inträffar även i dessa delar. Min nyfikenhet över hur det kommer att gå i fortsättningen är kvar. Vilket man inte kan säga om alla shonen-manga-serier som finns på svenska.