Generic filters
Exact matches only

Fakta

Nu vänder det Nu vänder det
Av: Författare: Carina Kågström
Tecknare: Carina Kågström
Omfång: 128 sidor i färg
Format: 24 cm x 20 cm
Utgivare: Kartago Förlag
Utgivningsår: 2007
Språk: Svenska
Utgivningsland: Sverige
ISBN: 9789189632554

Nu vänder det

Böcker

Carina Kågström gör inte serier utan snarare en form av skämtteckningar, men blir recenserad här dels eftersom det är (serie)förlaget Kartago som gett ut hennes debutbok, dels eftersom boken är riktigt, riktig bra. Kågström tecknar naivistiska, träffsäkra och uttrycksfulla teckningar, vilka kompletteras med små, kärnfulla meningar som sätter dem i sitt perspektiv och ofta vänder på den initiala upplevelsen av dem. Temat för boken är upplevelsen av Norrland, utifrån en inflyttads perspektiv, och som sådan är den full av träffsäkra betraktelser. Kågströms alster får mig att tänka på en annan favoritskämttecknare/illustratör: Jesper Waldersten, som också har en förmåga att ställa saker och ting på sin spets med bildtitlar som vinklar om betydelsen i hans teckningar. Det här är en riktigt bra, och unik bok som jag verkligen rekommenderar.