Generic filters
Exact matches only
  • Nyheter

Vi har redan tidigare rapporterat om nedskärningar hos de svenska förlagen. I en artikel i Dagens Media häromveckan meddelades att Egmont nu sparkar i princip alla redaktionella medarbetare och att förlagets tidningar i fortsättningen ska göras av frilansare.

I januari rapporterade vi om Dagens Medias artikel om kommande nedskärningar på Egmont på grund av den rådande lågkonjunkturen. I en artikel från 22 februari berättar Martin Schori på Dagens Media om att de 27 redaktionella tjänsterna ska bort, och att flera av de berörda erbjudits andra tjänster. Egmont Kärnans tidningar ska i fortsättningen göras av frilansare, vilket rent krasst betyder att det är lättare att göra sig av med sådana än fast personal när tidningarna säljer dåligt. Samtidigt minskar man också på byråkratin, vilket kan göra det lättare att agera efter rådande tidningstrender.

Som vi rapporterat tidigare har fyra personer fått gå från Schibsted, tidningen Marvel Special har lagts ner, och situationen när det gäller Hjälp! är fortfarande inte klar.