Generic filters
Exact matches only
  • Nyheter
  • Nyheter
I dagens serieklimat med vikande försäljningssiffror för serietidningar vill det till nya grepp. Pidde Andersson och Jimmy Wallin beslöt sig därför för att ge ut en ny serietidning och skicka med den utan kostnad tillsammans med tidningen Nya Upplagan, som distribueras gratis i 20 000 exemplar i Skåne, Stockholm och Göteborg.

En presskonferens hölls på Mazettihuset den 4 mars, och tidningar som Sydsvenskan har med förtjusning rapporterat om den förste skånske superhjälten: Mäktige Månsson, tecknad av Jimmy Wallin. Utöver Wallin medverkar även Daniel Ahlgren, Malin Biller, Samuel Larsson och Johan Wanloo i vad som beskriva som en humortidning av svenska proffstecknare.

Nya Upplagan, den tidning som distribuerar Edvard!, har enkom för detta tillfälle ersatt alla fotografier i det senaste numret med illustrationer utförda av kända serietecknare.

Redaktörer för Edvard! är Jimmy Wallin och Pidde Andersson, och redaktör för Nya Upplagan är Lars Yngve. Nya Upplagans webbplats hittar du här.