Generic filters
Exact matches only
  • Nyheter
  • Nyheter
Konsumentprogrammet "Plus" på SVT varnade i veckan för att de gnuggtatueringar som medföljer Egmonts magasin Star Wars nr 2/2009 kan ge upphov till allergiska reaktioner hos överkänsliga barn. Egmont tillbakavisar kritiken.

När Star Wars återvände till de svenska tidningsställen i vintras efter några års frånvaro var det i form av ett magasin riktat mot yngre läsare med diverse bilagor i stil med Spider-Man Kidz. Som bilagor fanns bland annat affischer, klistermärken och gnuggtatueringar.

I senaste numret medföljde just tatueringar, och som ”Plus” rapporterade i sitt program och på hemsidan fick en femårig pojke en svår allergisk reaktion med blåsor och utslag över hela kroppen av dessa gnuggisar. Organisationen Sveriges konsumenter är kritisk mot att en sådan produkt innehåller allergiframkallande ämnen. Dock är sådana reaktioner sällsynta och det föreligger ingen generell risk för barn, menar hudläkare.

På Egmont Kärnan tillbakavisar man kritiken; ämnena är tillåtna och det finns information att läsa på förpackningen.