Generic filters
Exact matches only
  • Nyheter
Månpockets utgåva av "Gängkrig 145". Bild: Peter Bergting. Copyright upphovsmännen.
  • Nyheter
17 maj medverkande Jens Lapidus och Peter Bergting i TV4:s "Nyhetsmorgon" för att tala om sin nya serieroman "Gängkrig 145".

Intervjun inleddes på sedvanligt sätt när man pratar om serier på TV: man visar rutor från serien och låter några redaktionsmedlemmar läsa replikerna i pratbubblorna högt. Båda serieskaparna valde att svara undvikande på programledarens fråga om hur det kändes att se ”den första filmatiseringen” av deras verk…

Lapidus berättade hur han fått idén att göra en serieroman och fått tipset om Peter Bergting som tecknare via seriebutikerna på Söder. De bägge pratade sedan mer om processen och arbetssättet bakom serieromanen.

Klippet finns fortfarande att beskåda på TV4 Play, genom att följa den här länken.