Generic filters
Exact matches only
  • Nyheter
Omslaget till Fantomen nr 14/2009, skrivet av Anna Jansson och tecknat av Hans Lindahl. Copyright KFS, hämtad från Grand Comics Database.
  • Nyheter

Det senaste numret av Fantomen (nr 14/2009) innehåller en serie skriven av svenska deckarförfattarinnan Anna Jansson och tecknad av Hans Lindahl.

I äventyret ”Räddad av slumpen” får en av Fantomens förfäder medverka till upptäckten av penicillinet till bakgrunden av en döende moder och ett nära förestående djungelkrig.

För tre år sedan gjorde Fantomenredaktionen en drive bland kända svenska författare, och det förslag som lämpade sig bäst för seriebearbetning var just från Anna Jansson, som är mest känd för sina romaner om polisen Maria Wern (”Främmande fågel” blev TV-film häromåret). Andra nordiska författare som tidigare skrivit för Fantomen inkluderar Bengt Nilsson och Nils Nordberg.

Fantomen.com finns en intervju med Anna Jansson och en text där gammelredax Ulf Granberg berättar mer om hur det kom sig att en svensk deckardrottning fick ta sig an Fantomen.

TT var snabba med att plocka upp nyheten.