Generic filters
Exact matches only
  • Nyheter
  • Nyheter

Deadline: 1 oktober 2009

Vill du göra Sveriges bästa barn- och ungdomsserie och samtidigt ha chansen att vinna 20 000 kr? Tänkte väl det! I samband med årets upplaga av festivalen I Seriernas Värld anordnar Seriefrämjandet en tävling för att förnya de svenska barn- och ungdomsserierna. Alla verksamma serieskapare uppmanas att delta med nyskapande och kreativa bidrag!

I Seriernas Värld arrangeras nu för femte gången i Malmö från den 26 oktober till den 23 november 2009. Temat på årets festival är Seriemaskerad och syftet är att spegla dagens mångkulturella och globaliserade värld.

Tävlingsbidrag

Vi söker nu serier som på något sätt berör temat Seriemaskerad. Tävlingen är öppen för såväl professionella som icke-professionella tecknare. Det konstnärliga utförandet och tolkningen av temat är fritt – men ju mer unikt, desto bättre! Första priset är 20 000 kr och vinnaren offentliggörs under en ceremoni fredagen den 30 oktober. Huvudsponsor är Egmont Kärnan AB. De inlämnade bidragen kommer presenteras i form av en publik utställning i samband med ISV:s stora evenemangshelg runt Halloween.

Inlämningsuppgifter

Inskickade serier bör helst vara på ett tiotal sidor sammanlagt, men ett mindre antal sidor går också bra. Ett bidrag kan bestå av en längre eller flera kortare berättelser. Vi ser helst att bidragen anpassas för serietidningsformatet 170×240 mm, men andra format går också bra. Språket ska vara svenska, färg eller svartvitt är valfritt. Bidragsskaparen är anonym under urvalsprocessen. Filformat ska vara tiff och upplösningen enligt följande:
Tusch (svartvitt/bitmap): 900 – 1200 dpi
Färg eller gråskala: 400 dpi

Skicka ditt bidrag, ej original, och senast poststämplat den 1 oktober till följande adress: Seriefrämjandet, Friisgatan 15 b, 21421 Malmö. Märk kuvertet med ”ISV Serietävling”. För övriga frågor gällande tävlingen var vänlig kontakta projektledaren Caroline Lund på e-postadress info@isv.se.

Jury

Juryn består av fem inbjudna personer ur Sveriges professionella serievärld. Den konkreta namnlistan kommer inom kort att presenteras på www.isv.se.

Övrigt

Juryns beslut kan inte överklagas. Jurymedlemmar och andra personer som på något sätt är involverade i processen får inte delta i tävlingen. Seriefrämjandet förbehåller sig rätten att publicera inlämnade bidrag eller delar av dessa i en dokumentation av festivalen som trycks i Bild & Bubbla, men äger inte på annat sätt rätt till serierna som lämnas in.

>>Ladda ner inbjudan som PDF