Generic filters
Exact matches only
  • Nyheter
  • Nyheter

Seriefrämjandet Stockholms stora projekt under hösten blir en utställning om Stockholm i serier i samarbete med Stockholms stadsbibliotek och några av Sveriges mest välkända serieskapare. Premiär i november.

Stadsbiblioteket satsar under hösten på att lyfta fram Stockholm i litteraturen, och passar då på att slå ett slag för serierna. Intiativtagare till utställningen är Per Demervall, serieskapare som bland annat skildrat Stockholm i serier som ”Röda Rummet” och ”Rosenhanes äventyr”.

Utställningen kommer även resultera i stadsvandringar, vandringsutställningar samt en skissbilaga i Bild & Bubbla (förhoppningsvis).

21 augusti publicerade Dagens nyheter en intervju med några av de medverkande serieskaparna; Per Demervall, Peter Berting (”Gängkrig 145”) och Ola Skogäng (”Mumiens blod”). Läs artikeln här.

Mer info kommer.