Generic filters
Exact matches only
  • Nyheter
  • Nyheter

Nu närmar sig Bokmässan i Göteborg med stormsteg och Seriefrämjandet kommer som alltid vara engagerade på ett antal platser och med ett antal evenemang under hela mässan, som pågår 24–27 september.

Till att börja med kommer det som vanligt att finnas en monter (A02:51) där vi informerar om föreningen samt säljer Bild & Bubbla och diverse skrifter om serier. Det utrymmet upplåts vänligt nog åt oss av Svenska Serieakademien, och kommer att delas med Generation Tintin. Kom hit och prata om serier, fynda bland gamla och nya nummer av Bild & Bubbla med mera.

Liksom i fjol kommer Seriefrämjandet också vara en del i montern Seriestaden (A02:39). Denna monter kommer att delas med Serieskolan i Malmö (www.serieskolan.se), doob förlag (www.doobforlag.se) och C’est Bon Kultur (www.cestbonkultur.com).

För första gången någonsin kommer vi arrangera ”Seriefrämjandets livescen”, där svenska tecknare kommer att sitta och teckna, samtidigt som de får berätta om sig själva och sina serier. Allt som sker på ritbordet kommer att projiceras på en stor duk så att alla moment av teckningsprocessen kan följas av mässbesökarna. Deltagare är bland annat Ola Skogäng, Kim W. Andersson, Karolina Bång och Johan Wanloo (med många fler). På scenen kommer även andra SeF-aktiviteter att genomföras, bland annat Rita-gissa-vinn under ledning av Frida Ulvengren och Fanny Bystedt. Urhundenutdelningen kommer att ske klockan 17.00 på lördagen med författaren och serievännen Dick Harrison som konferencier. Programmet pågår under alla fyra mässdagarna. Seriefrämjandets livescen befinner sig i J-hallen, på andra våningen.

Till Bokmässan har vi ett antal nya trycksaker med oss. Bland annat kommer ett nytt nummer av Bild & Bubbla, nummer 180 med intervjuer med serieskapare som Niklas Asker och Emma Rendel, artiklar om det feministiska kollektivet Dotterbolaget och den japanska serien ”Mästerdetektiven Conan”, med mera. Vi kan stolt meddela att omdaningen och lanseringen av ”nya” Bild & Bubbla har uppmärksammats och att vi i år har nominerats av Föreningen Svenska Kulturtidskrifter som en av årets bästa svenska kulturtidskrifter. Pristagaren koras på
fredagskvällen under en stor fest på Världskulturmuseet.

På Bokmässan debuterar även en ny utgivning i Seriefrämjandets regi: Noveletter. Detta är små avslutade serieberättelser i färg av svenska serieskapare, utgivna i samarbete med Kolik förlag (www.kolikforlag.se). De två första utgåvorna i serien, signerade Sara F. Hansson och Stina Johnsson utkommer till mässan, och firas med en stor releasefest i regi av Kolik Förlag, på lördagskvällen från klockan 20.00 på båten Rio Rio (Rosenlundsplatsen 2).

Seriefrämjandet kommer även att vara involverade i Svenska Serieakademins Seriesöndag, där vår arkivarie, Thomas Storn, är konferencier och bland annat presenterar boken om den klassiska serien ”Baba”, som Seriefrämjandet just nu håller på och producerar. Seriesöndag pågår traditionsenligt under hela söndagen, och sker i H-hallen på andra våningen.

Väl mött bland böcker och serier på mässan!