Generic filters
Exact matches only
  • Nyheter

Den 16 augusti i somras genomförde en grupp svenska tecknare en teckningsmarathon under 12 timmar, på temat ”Tintin i Stockholm”. Nu kan du få se resultatet!

Uppgiften var att teckna så många sidor som bara hanns med. Gruppens ledare, tecknaren Knut Larsson, tillverkade den första sidan.

Seriehappeningen ägde rum under Kulturfestivalen, Världens längsta bokbord på Drottninggatan i augusti. Temat var ”Tintin i Stockholm”, med denna evigt aktuella och intressanta seriehjälte som alla tecknare har en relation till.

”24-hour comic” är en seriehappening när deltagarna skapar en tjugofyrasidig serie på tjugofyra timmar. Dessa maratonteckningar finns i flera upplagor och varianter runt om i världen. Denna skedde i samarbete med Seriefrämjandet, Generation Tintin och NAFS(k).

Teckningarna kommer visas upp på Serieteket, med vernissage den 5 november kl 17:00.

Mer information här.