Generic filters
Exact matches only
  • Nyheter
Decembernumret av Larson! är tidningens sista. Schibsted förlag lägger ned sin serieutgivning i Sverige. Det är osäkert vad som kommer att hända med de flesta av förlagets övriga tidningar (Nemi, Pondus med flera), men eftersom avtalet med företaget Farworks, som handhar rättigheterna till Gary Larsons skämtteckningar, upphör vid årsskiftet, så är det helt klart att tidningen upphör.

Larson! startades 1988 på det dåvarande förlaget Pandora Press, och har sedan dess även hunnit med att ges ut av Atlantic förlag, innan tidningen år 2000 (efter ett kort mellanspel hos Egmont) hamnade hos Full Stop Media, som senare bytte namn till Schibsted förlag. Tidningen var i förgrunden för en våg av nya humorserietidningar på svenska och har från starten, utöver Gary Larsons skämttecknigar som gav tidningen dess namn, publicerat en lång rad humorserier, ofta för första gången i Sverige, som exempelvis Dan Piraros ”Bizarro”, Bud Graces ”Ernie” Gary Trudeaus ”Doonesbury”, Berke Breatheds ”Opus”, Scott Adams’ ”Dilbert”, Stephan Pastis’ ”Pärlor för svin”, Lise Myhres ”Nemi”, Frode Øverlis ”Pondus” samt även svenska serier som Olle Bergs ”Olle Ångest”, Berglins och Johan Wanloos serier.

Enligt uppgift skall flera av serierna från Larson! dyka upp i en ny tidning som ges ut av Egmont under 2010.