Generic filters
Exact matches only
  • Nyheter
Alix äventyr nr 1: Den siste spartanen. Bild: Jacques Martin. Copyright upphovsmannen/Casterman, hämtad från Grand Comics Database.
  • Nyheter
Enligt ett meddelande från Castermans förlag har den fransk-belgiske serieskaparen Jacques Martin avlidit i Schweiz vid en ålder av 88 år.

Martin var en av de klassiska tecknarna inom den Hergéinspirerade Ligne Claire-stilen, och arbetade från 1940-talet och fram till 1972 som assistent åt Hergé. När han skapade sin egen historiska serie ”Alix” (om en ung galler på Caesars tid) 1948, publicerades den i Journal de Tintin. Utöver ”Alix” var hans mest kända serie ”Lefranc”, på svenska kallad ”Frank – världsreportern”, som startade 1952. Både ”Alix” och ”Frank” har sedan många år fortsatts av andra upphovsmän.