Generic filters
Exact matches only

Fakta

Stallgänget på Tuva 6 Stallgänget på Tuva 6
Av: Tecknare: Lena Furberg
Författare: Lena Furberg
Format: Inbunden
Utgivare: Egmont Kärnan
Utgivningsår: 2012
Språk: Svenska
Utgivningsland: Sverige
ISBN: 9789174056372

Stallgänget på Tuva nr 6

Böcker

Min häst är en hästtidning, grundad 1972, för barn och yngre tonåringar. Den innehåller artiklar och reportage om hästar och ridning. Tidningen innehåller även en del serier. Bland de återkommande serierna kan nämnas ”Broknäsflickorna”, ”Mulle – världens mesta häst”, ”Jojjo och gänget” och ”Sadelsåpan”. En av de mer populära serierna från tidningen är ”Stallgänget på Tuva” av Lena Furberg, som också är den mest flitiga serietecknaren i tidningen. Förutom Stallgänget ligger hon bakom serierna om Mulle och Jojjo.

”Stallgänget på Tuva” har publicerats i Min häst sedan 1996, och sedan 2006 i egna samlingsvolymer. Del 6 innehåller serierna från 2001–2002. Serierna handlar om en handfull tjejer och deras hästar på stallet.

Seriens stora styrka är trovärdigheten. Både personerna och hästarna är trovärdiga och flerdimensionella karaktärer. Handlingen är vardagsnära, mindre action och mer verklighetstroget. Det märks att Lena Furberg själv varit fodervärd. Stallet Tuvan finns på riktigt och de flesta berättelserna kommer från just det stallet, enligt författarinnan själv. Teckningarna harmonierar väl med handlingen.

Jag är varken hästintresserad eller ung tjej. Med andra ord är jag långt ifrån målgruppen. Jag kan dock tänka mig att serien passar mycket väl i tidningen Min häst och att dess fantaster gärna köper samlingsvolymerna av ”Stallgänget”.